Finansjerzy z malinami - łatwy i szczegółowy przepis
zagłosuj teraz
Podczas ostatniego przygotowywania naszej café gourmand, postanowiliśmy zrobić finansjerzy. Możemy zapewnić, że zjedliśmy te małe ciastka z proszkiem migdałowym w mgnieniu oka. Dla jeszcze lepszego smaku dodaliśmy nawet maliny ;-) Ty też spróbuj i zmieniaj smaki, zastępując proszek migdałowy pistacjami lub orzechami laskowymi, a maliny jagodami!
Składniki
12
Materiały
- 1 silikonowa forma do finansjerów
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Czas oczekiwania20 min
Gotowania23 min
Przygotować masło noisette: Roztopić masło w rondelku i pozostawić do zrumienienia.
Zdjąć z ognia, gdy masło zacznie pachnieć orzechami i nabierze koloru. Przecedzić przez sito i pozostawić do ostygnięcia do 40°C (temperatura pokojowa).
Wymieszać proszek migdałowy, mąkę i cukier puder w misce. Dodać białka i dobrze wymieszać.
Na koniec dodać masło noisette i ekstrakt waniliowy, a następnie dobrze wymieszać.
Wlać ciasto do natłuszczonej silikonowej formy do finansjerów. Umieścić po dwie maliny w każdej foremce.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 15 minut.
Ponieważ forma mieściła tylko 9 foremek, zostawiliśmy ciasto w temperaturze pokojowej, gdy piekliśmy pierwsze finansjerzy, a następnie upiekliśmy ostatnie. A teraz gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!