Sernik cytrynowo-miodowy bez pieczenia (poradnik dekorowania ciast)

zagłosuj teraz
Desser
8 porcji
łatwe
4 h 20 m

Powracamy z wyjątkowym, rozpływającym się w ustach deserem: sernikiem! Smaki, które lubimy dodawać najbardziej? Cierpkość cytryny ;-) Aby był miękki jak chmurka, dodajemy również miód. Opracowaliśmy samouczek dekorowania uli za pomocą folii bąbelkowej na torcie! Postępuj zgodnie z instrukcjami i baw się dobrze ;-)


Składniki

8

Baza :

Sernik :

Dekoracja :


Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Czas oczekiwania4 h


Obserwacje

Można dodać żelatynę lub agar-agar, aby sernik lepiej się trzymał.
Żelatyna:
Namoczyć arkusz żelatyny w wodzie, aby zmiękła. Podgrzać trochę płynnej śmietany i wymieszać żelatynę (wyciśniętą) z gorącą śmietaną, aby się rozpuściła. Następnie dodać tę mieszaninę do śmietany i dobrze wymieszać, aby żelatyna się rozpuściła.
Agar-agar :
Doprowadzić miód i sok z cytryny do wrzenia w rondelku i dodać 1 g agar-agar, mieszać przez 1 minutę, a następnie zdjąć z ognia. Pozostawić do lekkiego ostygnięcia przed dodaniem do reszty mieszanki (uwaga: mieszanka nie może całkowicie ostygnąć, ponieważ może zastygnąć).



Sprzęt do gotowania

kuchenka mikrofalowa

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+