Sundae, słodkie amerykańskie lody
zagłosuj teraz
Dużą zaletą tych lodów jest to, że można je przygotować bez użycia maszynki do lodów. Kolejny dobry powód, aby je wypróbować! Mała podróż do Ameryki z tymi rozpływającymi się lodami, które można dostosować do każdego gustu. Paczki, pokruszone orzechy, owoce - wszystko idealnie pasuje do Sundae! Wszystko, co musisz zrobić, to pozwolić swoim słodyczom mówić :-)
Składniki
6
Przygotowanie
- Ubij śmietanę, aby uzyskać crème montée.
- Delikatnie dodaj słodzone mleko skondensowane do śmietany i zamrażaj przez 4 godziny.
- Wyjąć lody 5 minut przed podaniem. Podawaj gałki w miseczce do lodów i polej je karmelem.
- Rozgnieć orzeszki ziemne i posyp nimi lody.
- A teraz lody są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!