Tarta z gruszkami i czekoladą
zagłosuj teraz
Na deser wybierz tartę z gruszkami i czekoladowym słońcem! Pyszne, owocowe połączenie, które z pewnością podbije kubki smakowe Twoje i Twoich gości! Jej przygotowanie jest niezwykle proste - wystarczy postępować zgodnie z instrukcjami krok po kroku, korzystając z naszych pisemnych objaśnień i filmów.
Składniki
6
Szacowany koszt: 5.97Euros€ (1€/porcja)
Materiały
- 1 forma do ciasta
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min
- Rozwiń ciasto do formy na tartę. Nakłuć spód widelcem. Rozpuścić czekoladę. Pokroić gruszki na 8 plasterków.
- Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj jajka z cukrem. Dodaj miękkie masło i proszek migdałowy. Wmieszaj rozpuszczoną czekoladę.
- Wlać masę do formy i równomiernie rozprowadzić. Na wierzchu ułożyć kawałki gruszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 35-40 minut.
- Tarta gruszkowo-czekoladowa jest już gotowa.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!