Tarta z kiwi (szybka i łatwa)

zagłosuj teraz
Desser
10 porcji
łatwe
1 h

Na deser wybierz domową tartę z kiwi! Słodki, lekko cierpki smak tego owocu wspaniale komponuje się z waniliowym kremem i chrupiącą kruchą skórką :-) Łatwy do wykonania przepis, wyjaśniony krok po kroku poniżej :-) Idealny sposób na rozjaśnienie zakończenia posiłku!


Składniki

10

Nadzienie kremowe :

Szacowany koszt: 5.13 (0.51€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania40 min
Gotowania20 min


Obserwacje

Kiwi: nie powinny być zbyt dojrzałe, aby można je było łatwo obrać i pokroić.

Unikaj przypalania śmietany: używaj trzepaczki zamiast drewnianej łyżki, aby uniknąć wypadków.

Przechowywanie: jeśli nie zamierzasz użyć kremu od razu, przykryj go folią spożywczą, tj. folia spożywcza powinna być w bezpośrednim kontakcie z kremem. Zapobiegnie to tworzeniu się skórki.

Ciasto na tartę: Ciasto kruche jest idealne, ale jeśli go nie masz, możesz przygotować tartę z ciasta kruchego lub francuskiego.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+