Tort warstwowy z truskawkami i kremem mascarpone

Desser
10 porcji
średnie
1 h 43 m

Przedstawiamy naprawdę pyszny przepis! Idealny, aby skorzystać z sezonu truskawkowego. Tort wykonany z puszystych biszkoptów i wypełniony bardzo delikatnym kremem mascarpone. Jeśli lubisz truskawki, pokochasz to :)


Składniki

10

Ciasto biszkoptowe:


Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Czas oczekiwania1 h
Gotowania13 min


Obserwacje

* Jeśli nie masz 3 foremek 15 cm, możesz użyć tylko 1, ale pamiętaj, że czas pieczenia będzie dłuższy. Następnie trzeba będzie pokroić ciasto na 3 części o tej samej grubości.

* Aby konsystencja biszkoptu była jeszcze bardziej puszysta, zalecamy użycie cukru pudru zamiast zwykłego cukru. Wskazane jest również przesianie zarówno cukru pudru, jak i mąki i skrobi.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+