Waniliowe mille-feuille

zagłosuj teraz
Desser
9 porcji
trudne
4 h 25 m

Klasyczne ciasto: mille-feuille (lub millefeuille ;-) )! Teraz możesz zrobić je z Ptitchef, od A do Z! Dzięki naszemu domowemu przepisowi wyjaśnionemu krok po kroku poniżej, możesz zrobić chrupiące mille-feuille godne największych cukierników! Wszystko czego potrzebujesz to ciasto francuskie i krem waniliowy. Ostatnim akcentem jest czarno-biała marmurkowatość ;-) To deser, który będzie wymagał trochę cierpliwości, ale będzie wart wysiłku! To szansa na zaimponowanie gościom i pobudzenie ich kubków smakowych.


Składniki

9

Na około dziesięć mille-feuilles :

Krem do ciasta :

Do marmurkowania :

Szacowany koszt: 5.99 (0.67€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania4 h
Gotowania25 min


Obserwacje

Krem do ciasta: możesz nadać mu dowolny smak, chociaż tradycyjne mille feuille są waniliowe. Uważaj, aby dobrze go zagęścić - jeśli jest zbyt płynny, nie będzie się trzymał razem i nie będziesz w stanie złożyć mille feuille.
Fondant pâtissier: jest to trudny składnik do pracy. Tutaj zdecydowaliśmy się na fondant Vahiné, który jest odpowiedni dla ogółu społeczeństwa i łatwiejszy w obróbce. Jeśli używasz profesjonalnej białej pomady, najpierw upewnij się, że nie podgrzewasz jej powyżej 35°C, ponieważ straci swój połysk. Konieczne będzie również dodanie kilku kropel wody, aby ją rozluźnić, ponieważ może być dość gęsta, a zatem trudna w obsłudze.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+