Wegańskie lody bananowe o bardzo łatwym do przygotowania smaku ciasteczek! wegańskie ciasto ciasteczkowe

zagłosuj teraz
Desser
4 porcji
łatwe
4 h 10 m

Jedne z naszych ulubionych lodów? Cookie Dough! Znasz to pyszne ciasto ciasteczkowe posypane wiórkami czekoladowymi przed uformowaniem małych ciasteczek i upieczeniem ich. Słynna marka lodów stworzyła na nie przepis, który zawsze sprawia, że ślinka nam cieknie. Tym razem odtworzyliśmy lody Cookie Dough, ale przy użyciu mrożonych bananów ;-) Wegańska i świeża wersja!


Składniki

4
Szacowany koszt: 2.25 (0.56€/porcja)

Materiały

  • 1 torebka do zamrażarki
  • 1 blender ręczny (lub 1 rozdrabniacz)
  • 1 szpatułka
  • 1 hermetyczne pudełko

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania4 h

  • Wegańskie lody bananowe o bardzo łatwym do przygotowania smaku ciasteczek! Wegańskie ciasto ciasteczkowe - Przygotowanie krok 1Pokrój banany na plasterki i umieść w torebce do zamrażania. Umieścić w zamrażarce na co najmniej 4 godziny.
  • Wegańskie lody bananowe o bardzo łatwym do przygotowania smaku ciasteczek! Wegańskie ciasto ciasteczkowe - Przygotowanie krok 2Zmiksuj banany z ekstraktem waniliowym na gładką masę. Dodać chipsy czekoladowe i wymieszać szpatułką (lub łyżką).
  • Wegańskie lody bananowe o bardzo łatwym do przygotowania smaku ciasteczek! Wegańskie ciasto ciasteczkowe - Przygotowanie krok 3Przełożyć do szczelnej foremki i zamrozić, aż będą gotowe do spożycia! I voila, lody o smaku ciasteczek są gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+