Wegańskie lody bananowe o bardzo łatwym do przygotowania smaku ciasteczek! wegańskie ciasto ciasteczkowe
zagłosuj teraz
Jedne z naszych ulubionych lodów? Cookie Dough! Znasz to pyszne ciasto ciasteczkowe posypane wiórkami czekoladowymi przed uformowaniem małych ciasteczek i upieczeniem ich. Słynna marka lodów stworzyła na nie przepis, który zawsze sprawia, że ślinka nam cieknie. Tym razem odtworzyliśmy lody Cookie Dough, ale przy użyciu mrożonych bananów ;-) Wegańska i świeża wersja!
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.25Euros€ (0.56€/porcja)
Materiały
- 1 torebka do zamrażarki
- 1 blender ręczny (lub 1 rozdrabniacz)
- 1 szpatułka
- 1 hermetyczne pudełko
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania4 h
- Pokrój banany na plasterki i umieść w torebce do zamrażania. Umieścić w zamrażarce na co najmniej 4 godziny.
- Zmiksuj banany z ekstraktem waniliowym na gładką masę. Dodać chipsy czekoladowe i wymieszać szpatułką (lub łyżką).
- Przełożyć do szczelnej foremki i zamrozić, aż będą gotowe do spożycia! I voila, lody o smaku ciasteczek są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!