Zapiekanka morelowo-kokosowa
zagłosuj teraz
Prosty przepis, który jest odmianą od zwykłego: zapiekanka z morelami i kokosem! Nie zawiera glutenu ani laktozy, ponieważ używamy mleka kokosowego :-) To okazja dla wszystkich, niezależnie od tego, czy są uczuleni, czy nie, aby cieszyć się wyjątkowym, rozpływającym się w ustach deserem. Łatwo jest odtworzyć nasz przepis, postępując zgodnie z krokami w wersji pisemnej + wideo :-)
Składniki
6
Szacowany koszt: 3.78Euros€ (0.63€/porcja)
Materiały
- 1 forma o średnicy 22 cm
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania30 min
- Przekrój oczyszczone morele na pół i usuń pestkę. Umieść je przekrojoną stroną do góry w wysmarowanej masłem formie.
- Wymieszać jajka z cukrem.
- Dodaj mleko kokosowe.
- Polać mieszanką morele i posypać suszonym rozmarynem.
- Piec przez 30 minut w temperaturze 200°C.
- Zapiekanka morelowa z mlekiem kokosowym jest już gotowa!
Obserwacje
Mleko kokosowe: może być zastąpione mlekiem krowim
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!