Zapiekanka morelowo-kokosowa

zagłosuj teraz
Desser
6 porcji
łatwe
50 min

Prosty przepis, który jest odmianą od zwykłego: zapiekanka z morelami i kokosem! Nie zawiera glutenu ani laktozy, ponieważ używamy mleka kokosowego :-) To okazja dla wszystkich, niezależnie od tego, czy są uczuleni, czy nie, aby cieszyć się wyjątkowym, rozpływającym się w ustach deserem. Łatwo jest odtworzyć nasz przepis, postępując zgodnie z krokami w wersji pisemnej + wideo :-)


Składniki

6
Szacowany koszt: 3.78 (0.63€/porcja)

Materiały

  • 1 forma o średnicy 22 cm

Przygotowanie

Czas przygotowania20 min
Gotowania30 min

  • Zapiekanka morelowo-kokosowa - Przygotowanie krok 1Przekrój oczyszczone morele na pół i usuń pestkę. Umieść je przekrojoną stroną do góry w wysmarowanej masłem formie.
  • Zapiekanka morelowo-kokosowa - Przygotowanie krok 2Wymieszać jajka z cukrem.
  • Zapiekanka morelowo-kokosowa - Przygotowanie krok 3Dodaj mleko kokosowe.
  • Zapiekanka morelowo-kokosowa - Przygotowanie krok 4Polać mieszanką morele i posypać suszonym rozmarynem.
  • Zapiekanka morelowo-kokosowa - Przygotowanie krok 5Piec przez 30 minut w temperaturze 200°C.
  • Zapiekanka morelowo-kokosowa - Przygotowanie krok 6Zapiekanka morelowa z mlekiem kokosowym jest już gotowa!

Obserwacje

Mleko kokosowe: może być zastąpione mlekiem krowim



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+