Cytrusowa sangria

zagłosuj teraz
Drink
10 porcji
łatwe
20 min

Mamy coś w sam raz na aperitif: sangrię, jak w Hiszpanii! Świeża i smaczna, bardzo łatwa w przygotowaniu i pełna owoców cytrusowych. Ten przepis należy przygotować dzień wcześniej, aby wino miało dużo czasu na macerację i ujawnienie wszystkich swoich smaków :-) Postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami krok po kroku, zilustrowanymi zdjęciami i filmem na końcu! Dzięki :-)


Składniki

10

Materiały


Przygotowanie



Obserwacje

Cointreau: nie jest obowiązkowy i można go zastąpić wybranym alkoholem (rum, curaçao), w dowolnych ilościach.
Owoce: możesz użyć dowolnych owoców: jabłka, brzoskwini, gruszki itp. Możesz również dodać miętę.
Lemoniada: aby uzyskać mniej słodki efekt, można zastąpić ją wodą gazowaną.
Czas maceracji: minimum to 24 godziny, ale można pozostawić do maceracji na 2-3 dni (ale nie za długo, aby skórki owoców cytrusowych nie uwolniły zbyt dużo goryczy).



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+