Domowe malibu
zagłosuj teraz
Jako aperitif, dlaczego nie spróbować kieliszka Malibu ;-) Ten likier wykonany z rumu przemysłowego, ekstraktu kokosowego i cukru jest naprawdę łatwy w przygotowaniu! Oto dowód w postaci naszego domowego przepisu, objaśnionego krok po kroku, aby uzyskać niepowtarzalny rezultat! Twoi goście nie będą w stanie oprzeć się temu egzotycznemu akcentowi aperitifu! Na zdrowie ☺
Składniki
15
Szacowany koszt: 7.35Euros€ (0.49€/porcja)
Materiały
- Pusta szklana butelka o pojemności 1 litra.
Przygotowanie
- Wlać wszystkie składniki do dzbanka.
- Usuń nasiona z laski wanilii i dodaj je do mieszanki. Dobrze wymieszać.
- Przelać do pustej butelki. Przed użyciem schłodzić przez 2 dni, aby uwolnić aromat wanilii.
- A teraz domowe malibu jest gotowe!
Obserwacje
Przechowywanie: 3 do 4 tygodni w lodówce.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!