Łatwe domowe limoncello
zagłosuj teraz
Masz ochotę na domowy likier, który stylowo dopełni posiłek? Wypróbuj nasz przepis na Limoncello, włoski napój o pysznym cytrynowym smaku, któremu nie możemy się oprzeć ;-) Jest łatwy w przygotowaniu i można go przechowywać w lodówce, aby zachować jego świeży smak. Możesz również dodać kilka kropli tego preparatu do swoich przepisów na tarty, panna cottę, sorbety lub risotto, aby uzyskać oryginalną, pikantną wersję! Przekonany? Postępuj zgodnie z przewodnikiem ↓ ↓
Składniki
20
Szacowany koszt: 17.37Euros€ (0.87€/porcja)
Materiały
- Butelka o pojemności 1 litra
- Słoik o pojemności 1 litra
- Pecker
Przygotowanie
- Obierz wszystkie cytryny obieraczką do warzyw i zachowaj skórkę.
- Umieść je w słoiku i dodaj alkohol. Zamknąć i pozostawić do maceracji na 2 tygodnie, z dala od ciepła i światła.
- Po tym czasie maceracji zagotuj wodę z cukrem i dodaj syrop do macerowanego alkoholu. Zamknąć słoik i pozostawić na kolejne 24 godziny.
- Po tym czasie przecedzić mieszaninę, aby usunąć skórkę z cytryny, i przelać limoncello do butelki. Schłodzić przez kilka godzin.
- A teraz proste domowe limoncello jest gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!