Łatwe domowe limoncello

zagłosuj teraz
Drink
20 porcji
średnie
20 min

Masz ochotę na domowy likier, który stylowo dopełni posiłek? Wypróbuj nasz przepis na Limoncello, włoski napój o pysznym cytrynowym smaku, któremu nie możemy się oprzeć ;-) Jest łatwy w przygotowaniu i można go przechowywać w lodówce, aby zachować jego świeży smak. Możesz również dodać kilka kropli tego preparatu do swoich przepisów na tarty, panna cottę, sorbety lub risotto, aby uzyskać oryginalną, pikantną wersję! Przekonany? Postępuj zgodnie z przewodnikiem ↓ ↓

Składniki

20

Materiały

  • Butelka o pojemności 1 litra
  • Słoik o pojemności 1 litra
  • Obieraczka

Przygotowanie

  • Łatwe domowe limoncello - Przygotowanie krok 1Obierz wszystkie cytryny obieraczką do warzyw i zachowaj skórkę.
  • Łatwe domowe limoncello - Przygotowanie krok 2Umieść je w słoiku i dodaj alkohol. Zamknij i pozostaw do maceracji na 2 tygodnie, z dala od ciepła i światła.
  • Łatwe domowe limoncello - Przygotowanie krok 3Po tym czasie maceracji zagotuj wodę z cukrem i dodaj syrop do macerowanego alkoholu. Zamknij słoik i pozostaw na kolejne 24 godziny.
  • Łatwe domowe limoncello - Przygotowanie krok 4Po tym czasie przecedź mieszaninę, aby usunąć skórkę z cytryny, i przelać limoncello do butelki. Schłódź przez kilka godzin.
  • Łatwe domowe limoncello - Przygotowanie krok 5A teraz proste domowe limoncello jest gotowe!
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: