Domowe bułki do burgerów
zagłosuj teraz
Jeśli planujesz zrobić domowe burgery, dlaczego nie spróbować swoich sił również w pieczeniu chleba, aby upewnić się, że zrobisz to dobrze! Przekonasz się, że jest to o wiele łatwiejsze, niż mogłoby się wydawać :-)
Składniki
8
Szacowany koszt: 1.72Euros€ (0.21€/porcja)
Materiały
- Robot kuchenny lub wypiekacz do chleba
Przygotowanie
Czas przygotowania4 h
Gotowania15 min
- Umieść mąkę, cukier i sól w misce robota kuchennego i uformuj zagłębienie.
Dodaj pokruszone drożdże, uważając, aby nie dotknęły soli, która "zabija" drożdże. - Dodaj jajko, mleko i wodę i ugniataj na średnich obrotach przez około 8 minut. Następnie dodaj miękkie masło i ugniataj, aż dobrze się połączy.
- Odstaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1 godzinę i 30 minut lub do podwojenia objętości.
- Odsączyć, tj. docisnąć ciasto, aby uwolnić powietrze, a następnie pokroić na 120 g kawałki.
- Uformuj ładne kulki i umieść je na blasze do pieczenia. Zachowaj między nimi odstępy, aby nie skleiły się ze sobą podczas wyrastania. Pozostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę w ciepłym miejscu.
- Po nadmuchaniu delikatnie posmaruj każdy bochenek mlekiem. Następnie posyp makiem lub sezamem.
- Piec przez 15 minut w temperaturze 200°C.
- Teraz bułki do burgerów są gotowe!
Obserwacje
Drożdże: należy uważać, aby nie miały kontaktu z cukrem lub solą, ponieważ może to je "zabić".
Nasiona: można dodać więcej według własnego gustu lub całkowicie je pominąć :-)
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!