Jak przygotować ragout z cukinii?

zagłosuj teraz
Inny
4 porcji
łatwe
40 min

Ragout z cukinii: wyjątkowy sos do makaronów. Bardzo łatwy w przygotowaniu i w 100% wegetariański, sos ten pasuje zarówno do makaronów krótkich (mezze maniche, rigatoni i fusilli), jak i długich (tagliatelle, fettuccine lub pappardelle). Możesz również użyć go do zapiekania lasagne w piekarniku; taki smaczny sos pozwoli Ci przynieść na stół naprawdę ciekawe danie. Wypróbuj przepis na nasz bezmięsny sos mięsny i powiedz nam w komentarzach, co o nim myślisz!


Składniki

4

Do soffritto:

Szacowany koszt: 4.29 (1.07€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania35 min

Obserwacje

Jak długo mogę przechowywać ragout z cukinii?
Kilka dni w lodówce w misce przykrytej folią spożywczą lub w szczelnym pojemniku. Zawsze zachęcamy do spróbowania wegetariańskiego ragout przed spożyciem, aby sprawdzić, czy nadal jest dobre.

Czego mogę użyć zamiast oregano?
Jeśli nie lubisz oregano, zastąp je świeżą bazylią.

Czego mogę użyć zamiast cukinii?
Cukinię można zastąpić bakłażanem (lub użyć obu warzyw).



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+