Łatwy domowy majonez
zagłosuj teraz

Zawsze warto wiedzieć, jak zrobić domowy majonez ;-) Istnieją 3 rodzaje: musztardowy, octowy i cytrynowy. Tutaj przedstawiamy majonez pół musztardowy, pół octowy.
Składniki
4
Szacowany koszt: 0.74Euros€ (0.18€/porcja)
Przygotowanie
Wbij jajko do dzbanka z miarką i dodaj ocet.
Dodaj musztardę i sól.
Szybko wymieszaj widelcem, a gdy masa będzie gładka, odstaw na kilka sekund. Mówi się, że musztarda "gotuje" jajko.
Miksując za pomocą blendera zanurzeniowego, dolewaj olej, aż majonez uzyska pożądaną konsystencję.
Majonez jest już gotowy!
Obserwacje
Białka jaj:<\/b> można je usunąć z przygotowania, ale majonez będzie mniej lekki.
Narzędzie:<\/b> tutaj użyliśmy blendera zanurzeniowego i to dzięki niemu majonez będzie niezawodny. Jeśli jednak chcesz użyć trzepaczki elektrycznej, nie ma sprawy, ale rezultat nie będzie tak gwarantowany :-)
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!