Domowe farfalle

zagłosuj teraz
Inny
4 porcji
łatwe
53 min

Pochodzące z północnych Włoch (uważa się, że powstały między Emilią-Romanią a Lombardią), farfalle to bardzo lubiany przez nas format makaronu. Świeży makaron jest zawsze dobrą opcją na rodzinną niedzielę lub specjalną kolację. Przygotowanie farfalle będzie świetną zabawą; możesz nawet zrobić to razem z dziećmi. Są pyszne z prostym sosem pomidorowym, pesto lub łososiem. Dostosowują się do każdego rodzaju przypraw i wydobywają ich smak. Na co więc czekasz, aby je przygotować? Postępuj zgodnie z naszą procedurą krok po kroku i spróbuj swoich sił w robieniu domowych farfalle.


Składniki

4
Szacowany koszt: 0.69 (0.17€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania35 min
Gotowania8 min

Obserwacje

Czy mogę przechowywać domowe farfalle?
Tak, świeży makaron można przechowywać przez kilka dni w lodówce w szczelnych pojemnikach.

Czy mogę zamrozić domowe motyle?
Tak. Umieść motyle w odstępach na tacy. Włóż je do zamrażarki na około godzinę, a następnie umieść je w torebkach do zamrażania, które następnie włóż z powrotem do zamrażarki.

Jaki jest idealny rozmiar motyli domowej roboty?
Zalecamy rozmiar około 5 cm x 5 cm. Możesz zdecydować, czy chcesz, aby były większe czy mniejsze, w zależności od gustu.

Jak gruby powinien być arkusz motyli domowej roboty?
Postaraj się wykonać arkusz o grubości 1-2 mm. W zależności od upodobań możesz zrobić go grubszym lub cieńszym.

Jakie przyprawy do domowych farfalle?
Istnieje tak wiele możliwych przepisów. Spróbuj farfalle z łososiem, farfalle z cukinią lub farfalle z kremem gorgonzola i kurczakiem (przepis znajdziesz na naszej stronie internetowej). Jest to również idealny format do przygotowywania sałatek makaronowych, takich jak farfalle na zimno z pomidorkami koktajlowymi, mozzarellą i bazylią.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+