Pesto z cukinii - szybki i smaczny przepis bez gotowania

zagłosuj teraz
Inny
4 porcji
łatwe
10 min

Łatwy w przygotowaniu i smaczny pikantny krem. Pesto z cukinii może być używane do bruschett, do wzbogacania kanapek, ale także jako przyprawa do makaronu: użyliśmy go do przygotowania pysznej sałatki makaronowej. Szczególną cechą tego przepisu jest to, że cukinie są surowe, więc nie trzeba nawet włączać kuchenki, aby przygotować je w domu. Wypróbuj już teraz nasze wyjątkowe pesto, które sprawi, że wszystkie potrawy będą kremowe i nieodparte, i bez wątpienia stanie się jednym z Twoich ulubionych letnich przepisów.


Składniki

4
Szacowany koszt: 4.28 (1.07€/porcja)

Przygotowanie



Obserwacje

Jak przechowywać pesto z cukinii?
Umieścić w szczelnym pojemniku i dodać oliwę, można przechowywać w lodówce przez 5/6 dni.

Czy mogę zamrozić pesto z cukinii?
Tak. Umieść je w pojemniku z zakrętką i możesz je zamrozić na 3 do 4 miesięcy.

Czego mogę użyć zamiast orzeszków piniowych?
Pesto z cukinii można przygotować zastępując orzeszki piniowe innymi suszonymi owocami. Polecamy migdały, pistacje lub orzechy włoskie.

Czego mogę użyć zamiast czosnku?
Jeśli wolisz łagodniejszy smak, możesz przygotować pesto z cukinii bez czosnku.

Z czym łączyć pesto z cukinii?
Dobrze komponuje się z łososiem, krewetkami, suszonymi pomidorami

Jaki makaron najlepiej pasuje do pesto z cukinii?
Zalecamy użycie krótkiego makaronu: penne rigate, fusilli, mezze maniche lub rigatoni.



Sprzęt do gotowania

mikser

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+