Sos orzechowy

zagłosuj teraz
Sos orzechowy
Inny
1 porcji
Å‚atwe
1 min

Aby odejść od tradycyjnych dressingów, oto doskonała alternatywa, która nada sałatce nowy smak: dressing orzechowy. Prosty i praktyczny, wystarczy wymieszać i będzie gotowy w kilka sekund. Postępuj zgodnie z naszym przepisem poniżej↓↓


Składniki

1
Szacowany koszt: 0.84 (0.84€/porcja)

Materiały

  • Miska

Przygotowanie

  • Sos orzechowy - Przygotowanie krok 1Umieść wszystkie skÅ‚adniki w misce.
  • Sos orzechowy - Przygotowanie krok 2Wymieszać do uzyskania gÅ‚adkiej konsystencji.
  • Sos orzechowy - Przygotowanie krok 3Jest gotowy do podania. Idealny do saÅ‚atek, burgerów i wrapów.

Obserwacje

Jak przechowywać sos orzechowy?
Jeśli nie zamierzasz użyć sosu tego samego dnia, przechowuj go w szczelnym pojemniku i przechowuj w lodówce do 1 tygodnia!

Jak przygotować sos orzechowy w szklanym słoiku?
Najpierw umyj szklany słoik. Zwiększ ilość składników w tej samej proporcji. Umieść je w słoiku i przykryj. Dobrze wstrząśnij i gotowe!

Gdzie mogę użyć sosu orzechowego?
Oprócz sałatek, sos orzechowy można stosować do burgerów, wrapów lub innych rodzajów kanapek, a także jako dodatek do mięsa i kurczaka.

Jak zrobić domowe masło orzechowe?
Zmiel łuskane i prażone orzeszki ziemne na pastę w blenderze. Więcej szczegółów znajdziesz TUTAJ!

Inne pomysły na smak?
Jeśli wolisz, użyj octu zamiast zielonej limonki i zastąp pastę z orzeszków ziemnych musztardą lub tahini (puree sezamowe).



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+