Bruschetta z pesto, pomidorkami koktajlowymi i serem mozzarella

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
14 min

Wczoraj wieczorem mieliśmy mały głód na kolację. Wpadliśmy więc na pomysł, aby przygotować proste, efektowne i przede wszystkim pysznie doprawione włoskimi smakami bruschetty. W menu: sos pesto, pomidorki koktajlowe i ser mozzarella. Jedno z naszych ulubionych połączeń :-) Ty również spróbuj tych bruschett, postępując zgodnie z naszymi szczegółowymi instrukcjami poniżej ↓ ↓

Składniki

2

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania4 min
  • Bruschetta z pesto, pomidorkami koktajlowymi i serem mozzarella - Przygotowanie krok 1Na kromce chleba kanapkowego rozsmaruj sos pesto.
  • Bruschetta z pesto, pomidorkami koktajlowymi i serem mozzarella - Przygotowanie krok 2Na wierzchu ułóż przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
  • Bruschetta z pesto, pomidorkami koktajlowymi i serem mozzarella - Przygotowanie krok 3A następnie plastry mozzarelli.
    Piec przez około 4 minuty w piekarniku w trybie "grill".
  • Bruschetta z pesto, pomidorkami koktajlowymi i serem mozzarella - Przygotowanie krok 4Przed podaniem posyp rozmarynem.

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: