Camembert pieczony w piekarniku z miodem i orzechami włoskimi

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
25 min

Kiedy potrzebujesz rozpływającego się w ustach, pocieszającego przepisu, co może być lepszego niż pieczony camembert? Polany miodem i posypany orzechami włoskimi, gwarantuje soczyste doznania smakowe! Podawaj ten pieczony camembert jako aperitif z tostami i zimnymi mięsami lub jako danie główne z mieszanką sałat :-) Jest tak łatwy w przygotowaniu, że pozwolimy Ci podążać za naszymi kilkoma krokami przygotowania wyjaśnionymi na piśmie, na zdjęciach i na wideo, a następnie cieszyć się!


Składniki

4
Szacowany koszt: 2.32 (0.58€/porcja)

Materiały

  • ramekin

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania20 min

  • Camembert pieczony w piekarniku z miodem i orzechami włoskimi - Przygotowanie krok 1Rozgrzej piekarnik do 180°C. Camembert wyjąć z opakowania i umieścić w kokilce. Naciąć wierzch nożem.
  • Camembert pieczony w piekarniku z miodem i orzechami włoskimi - Przygotowanie krok 2Na wierzch wylać miód. Posypać orzechami włoskimi, laskowymi, pokruszonymi pistacjami i pestkami słonecznika.
  • Camembert pieczony w piekarniku z miodem i orzechami włoskimi - Przygotowanie krok 3Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
  • Camembert pieczony w piekarniku z miodem i orzechami włoskimi - Przygotowanie krok 4Teraz jest gotowy! Teraz wystarczy zanurzyć w nim tosta ;-)

Obserwacje

Dekoracja: urozmaicić smak, zastępując orzechy na przykład suszonymi owocami!

Ser: tutaj użyliśmy sera Camembert z mleka krowiego, ale można również wybrać ser z mleka koziego, taki jak Camembert :-)



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+