Camembert pieczony w piekarniku z miodem i orzechami włoskimi
zagłosuj teraz
Kiedy potrzebujesz rozpływającego się w ustach, pocieszającego przepisu, co może być lepszego niż pieczony camembert? Polany miodem i posypany orzechami włoskimi, gwarantuje soczyste doznania smakowe! Podawaj ten pieczony camembert jako aperitif z tostami i zimnymi mięsami lub jako danie główne z mieszanką sałat :-) Jest tak łatwy w przygotowaniu, że pozwolimy Ci podążać za naszymi kilkoma krokami przygotowania wyjaśnionymi na piśmie, na zdjęciach i na wideo, a następnie cieszyć się!
Składniki
4
Szacowany koszt: 2.32Euros€ (0.58€/porcja)
Materiały
- ramekin
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania20 min
- Rozgrzej piekarnik do 180°C. Camembert wyjąć z opakowania i umieścić w kokilce. Naciąć wierzch nożem.
- Na wierzch wylać miód. Posypać orzechami włoskimi, laskowymi, pokruszonymi pistacjami i pestkami słonecznika.
- Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
- Teraz jest gotowy! Teraz wystarczy zanurzyć w nim tosta ;-)
Obserwacje
Dekoracja: urozmaicić smak, zastępując orzechy na przykład suszonymi owocami!
Ser: tutaj użyliśmy sera Camembert z mleka krowiego, ale można również wybrać ser z mleka koziego, taki jak Camembert :-)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!