Ceviche z dorsza

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
15 min

Zabierz swoje kubki smakowe w podróż do Ameryki Południowej z naszym przepisem na ceviche! To kolorowe i aromatyczne danie nie wymaga gotowania! Połącz dorsza z pokrojonymi w kostkę pomidorami, zieloną papryką i mango, aby dodać odrobinę słońca do swojej kuchni.


Składniki

2
Szacowany koszt: 4.79 (2.4€/porcja)

Przygotowanie


  • Ceviche z dorsza - Przygotowanie krok 1Przygotuj marynatę: pokrój rybę w cienkie paski. Następnie w misce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z limonki, sól, pieprz i rybę.
  • Ceviche z dorsza - Przygotowanie krok 2Przecedzić i schłodzić przez co najmniej 3 godziny.
  • Ceviche z dorsza - Przygotowanie krok 3Pokrój pomidory, paprykę, mango i cebulę w kostkę.
  • Ceviche z dorsza - Przygotowanie krok 4Wymieszać warzywa z kolendrą.
  • Ceviche z dorsza - Przygotowanie krok 5Na koniec wymieszaj marynowaną rybę z warzywami i podawaj: uformuj ceviche w okrąg lub ułóż niewielki stos na talerzu.
  • Ceviche z dorsza - Przygotowanie krok 6Ceviche jest już gotowe.

Obserwacje

Alternatywy: można zastąpić większość składników, ale marynata pozostaje taka sama.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+