Ceviche z dorsza

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
15 min

Zabierz swoje kubki smakowe w podróż do Ameryki Południowej z naszym przepisem na ceviche! To kolorowe i aromatyczne danie nie wymaga gotowania! Połącz dorsza z pokrojonymi w kostkę pomidorami, zieloną papryką i mango, aby dodać odrobinę słońca do swojej kuchni.

Składniki

2

Przygotowanie

  • Ceviche z dorsza - Przygotowanie krok 1Przygotuj marynatę: pokrój rybę w cienkie paski. Następnie w misce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z limonki, sól, pieprz i rybę.
  • Ceviche z dorsza - Przygotowanie krok 2Przykryj folią i schłodź przygotowanie w lodówce przez co najmniej 3 godziny.
  • Ceviche z dorsza - Przygotowanie krok 3Pokrój pomidory, paprykę, mango i cebulę w drobną kostkę.
  • Ceviche z dorsza - Przygotowanie krok 4Wymieszaj warzywa z kolendrą.
  • Ceviche z dorsza - Przygotowanie krok 5Na koniec wymieszaj marynowaną rybę z warzywami i podawaj: uformuj ceviche w okrąg lub ułóż niewielki stos na talerzu.
  • Ceviche z dorsza - Przygotowanie krok 6I oto, Twoje ceviche jest gotowe.

Obserwacje

Alternatywy: można zastąpić większość składników, ale marynata pozostaje taka sama.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: