Chleb z czosnkiem i pietruszką
zagłosuj teraz
Oto nasz podstawowy przepis na chleb czosnkowy. Możesz dodać tyle lub mniej smaku, ile chcesz! Bardzo przydatne, gdy próbujesz ugotować to, co zostało w lodówce, prawda?
Składniki
4
Szacowany koszt: 3.05Euros€ (0.76€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
- Zacznij od zrobienia nacięć wzdłuż długości bagietki.
- Drobno posiekaj pietruszkę.
- Obierz czosnek i pokrój na małe kawałki.
- Roztopić masło.
Dodać pietruszkę, czosnek i sól i dobrze wymieszać. - Umieść bagietkę na arkuszu folii aluminiowej.
Za pomocą pędzelka rozprowadź mieszankę między kromkami chleba.
To samo zrobić na wierzchu bagietki. - Zawiń bagietkę w folię aluminiową.
Wstawić do piekarnika na 25 minut w temperaturze 200°C.
I voilà!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!