Chleb z czosnkiem i pietruszką
zagłosuj teraz
Oto nasz podstawowy przepis na chleb czosnkowy. Możesz dodać tyle lub mniej smaku, ile chcesz! Bardzo przydatne, gdy próbujesz wykorzystać to, co zostało w lodówce, prawda?
Składniki
4
Szacowany koszt: 3.05Euros€ (0.76€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania25 min
Zacznij od zrobienia nacięć wzdłuż bagietki.
Drobno posiekaj pietruszkę.
Obierz czosnek i pokrój go na małe kawałki.
Roztop masło.
Dodaj pietruszkę, czosnek i sól, a następnie dobrze wymieszaj.Umieść bagietkę na arkuszu folii aluminiowej.
Za pomocą pędzelka rozprowadź mieszankę między kromkami chleba.
Zrób to samo na wierzchu bagietki.Zawiń bagietkę w folię aluminiową.
Wstaw do piekarnika na 25 minut w temperaturze 200°C.
I voilà!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!