Colesław po amerykańsku (surówka z kapusty i marchwi)

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
30 min

Prosta, chrupiąca sałatka na początek menu lub jako dodatek do grillowanych mięs. Colesław to po prostu mieszanka białej kapusty i marchewki z sosem z majonezu, cukru i octu jabłkowego. Świetny sposób na zachęcenie niechętnych dzieci lub dorosłych do jedzenia warzyw ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 1.13 (0.28€/porcja)

Przygotowanie


  • Colesław po amerykańsku (surówka z kapusty i marchwi) - Przygotowanie krok 1Pokrój ćwiartkę kapusty na cienkie paski.
  • Colesław po amerykańsku (surówka z kapusty i marchwi) - Przygotowanie krok 2Zetrzeć 2 marchewki i wymieszać z posiekaną kapustą w misce.
  • Colesław po amerykańsku (surówka z kapusty i marchwi) - Przygotowanie krok 3Do majonezu dodać cukier, ocet, sól i pieprz. Dobrze wymieszać.
  • Colesław po amerykańsku (surówka z kapusty i marchwi) - Przygotowanie krok 4Polej warzywa sosem i dobrze wymieszaj.
  • Colesław po amerykańsku (surówka z kapusty i marchwi) - Przygotowanie krok 5Colesław jest już gotowy!

Obserwacje

Sos: można go zastąpić ulubionym winegretem!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+