Colesław po amerykańsku (surówka z kapusty i marchwi)
zagłosuj teraz
Prosta, chrupiąca sałatka na początek menu lub jako dodatek do grillowanych mięs. Colesław to po prostu mieszanka białej kapusty i marchewki z sosem z majonezu, cukru i octu jabłkowego. Świetny sposób na zachęcenie niechętnych dzieci lub dorosłych do jedzenia warzyw ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 1.13Euros€ (0.28€/porcja)
Przygotowanie
- Pokrój ćwiartkę kapusty na cienkie paski.
- Zetrzeć 2 marchewki i wymieszać z posiekaną kapustą w misce.
- Do majonezu dodać cukier, ocet, sól i pieprz. Dobrze wymieszać.
- Polej warzywa sosem i dobrze wymieszaj.
- Colesław jest już gotowy!
Obserwacje
Sos: można go zastąpić ulubionym winegretem!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!