Feta saganaki, grecki przepis na smażoną fetę z miodem

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
35 min

Od razu ostrzegamy: ten przepis jest ULTRA uzależniający! Chrupiące (dzięki ciastu filo) i rozpływające się w ustach (dzięki połączeniu fety i miodu). Podawać jako aperitif lub przystawkę z sałatką z roszponki. Pozwolimy Ci wypróbować ten przepis od razu, dzięki poniższym instrukcjom krok po kroku ↓


Składniki

4
Szacowany koszt: 3.05 (0.76€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania20 min


Obserwacje

Czy fetę saganaki można zamrozić?
Tak, można je wstępnie ugotować, a następnie przechowywać w szczelnej puszce. Należy je zamrozić przed nałożeniem na nie miodu, a następnie włożyć z powrotem do piekarnika przed pokryciem ich miodem i zjedzeniem na gorąco.

Czy do przygotowania saganaki z fety można użyć innych serów?
Saganaki z fety są zwykle przygotowywane z sera feta, ale jeśli chcesz, możesz zastąpić go innym serem, takim jak ser kozi!

Z czym podawać saganaki z fety?
Feta saganaki można podawać na przykład z sałatką.

Czy zamiast masła można użyć oliwy z oliwek?
Tak, to możliwe. Rezultat nie będzie taki sam, ale oliwa z oliwek będzie wyczuwalna w chrupiących przystawkach :-)



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+