Flan z tuńczyka

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
5 porcji
łatwe
40 min

Aby uzyskać łatwą, rozpływającą się w ustach przystawkę, wybierz opcję "pikantny flan". Tutaj dajemy ci szansę na rozpoczęcie posiłku od puszki tuńczyka. Nie wierzysz nam? Spróbuj zamiast tego ↓

Składniki

5

Materiały

  • miska na sałatkę
  • ramekiny

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
  • Flan z tuńczyka - Przygotowanie krok 1W misce roztrzepać jajka z 15 cl lekkiej śmietany i mlekiem.
  • Flan z tuńczyka - Przygotowanie krok 2Używając pozostałej lekkiej śmietany, rozcieńczyć mąkę kukurydzianą w misce.
    Dodaj ją do poprzedniej mieszanki z tuńczykiem (odsączonym i pokruszonym), ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
  • Flan z tuńczyka - Przygotowanie krok 3Wlej masę do foremek i piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C.
    Tuż przed podaniem posiekaj odrobinę pietruszki na wierzchu każdego flanu i voilà!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: