Flany z tuńczyka
zagłosuj teraz
Aby uzyskać łatwą, rozpływającą się w ustach przystawkę, wybierz opcję "pikantny flan". Tutaj dajemy ci szansę na rozpoczęcie posiłku od puszki tuńczyka. Nie wierzysz nam? Spróbuj zamiast tego ↓
Składniki
5
Szacowany koszt: 3.95Euros€ (0.79€/porcja)
Materiały
- miska na sałatkę
- ramekiny
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
- W misce roztrzepać jajka z 15cl lekkiej śmietany i mlekiem.
- Używając pozostałej lekkiej śmietany, rozcieńczyć mąkę kukurydzianą w misce.
Dodaj ją do poprzedniej mieszanki z tuńczykiem (odsączonym i pokruszonym), ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. - Wlej masę do foremek i piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C.
Tuż przed podaniem posiekaj odrobinę pietruszki na wierzchu każdego flanu i voilà!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!