Faworki z dorsza po portugalsku

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
6 porcji
średnie
1 h 40 m

Zabierzmy się do pracy nad jednym z najbardziej charakterystycznych przepisów Portugalii: faworkami z dorsza!


Składniki

6
Szacowany koszt: 6.15 (1.03€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania40 min
Gotowania1 h


Obserwacje

Bezglutenowe: bezglutenowa alternatywa jest możliwa. Wystarczy usunąć mąkę z listy składników i dodać o jedno jajko mniej (w przeciwnym razie ciasto będzie zbyt rzadkie).

Nie masz dorsza? Użyj dorsza!

Cebula: Możesz dodać posiekaną cebulę do ciasta.

Uważaj na sól! Nie dodawaj soli, dopóki nie spróbujesz ciasta! Dorsz może być nadal dość słony.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+