Kanapka brunchowa z croissantem

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
10 min

Jeśli jesteś fanem wytrawnych śniadań, opracowaliśmy przepis, który z pewnością Cię zachwyci! Rogalik dla słodkiej, chrupiącej strony, awokado dla rozpływającej się w ustach dobroci, wędzony łosoś dla jodowanych smaków i jajko na miękko dla nieodpartego serduszka. Podczas gdy Twoja kawa się parzy, poniżej znajdziesz instrukcję przygotowania tej kanapki na brunch ↓


Składniki

2
Szacowany koszt: 6.28 (3.14€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min

  • Kanapka brunchowa z croissantem - Przygotowanie krok 1Przygotuj jajko na miękko:
    Doprowadź wodę do wrzenia w rondelku, umieść w niej jajka i gotuj przez 5 minut. Wyjmij z wody i przenieś do miski z bardzo zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
  • Kanapka brunchowa z croissantem - Przygotowanie krok 2Awokado pokroić w paski, a croissanta na pół.
  • Kanapka brunchowa z croissantem - Przygotowanie krok 3Umieść liście szpinaku na spodzie croissanta. Dodać plaster wędzonego łososia.
  • Kanapka brunchowa z croissantem - Przygotowanie krok 4Na wierzchu ułożyć plasterki awokado, a następnie pokrojone w płatki jajko na miękko.
  • Kanapka brunchowa z croissantem - Przygotowanie krok 5Posypać sezamem i zamknąć kanapkę górną częścią croissanta.
  • Kanapka brunchowa z croissantem - Przygotowanie krok 6A teraz kanapka z croissantem jest gotowa na brunch!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+