Kanapki z ricottą i dynią butternut oraz jajkiem
zagłosuj teraz
Idealne na brunch, te kanapki z ricottą, dynią butternut i jajkiem to nie lada gratka. Łatwe w przygotowaniu, można je również zjeść na lunch z mieszanką sałat :-) Wszystko, czego potrzebujesz na kolorowy, wegetariański posiłek!
Składniki
2
Szacowany koszt: 1.58Euros€ (0.79€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
Obrać i pokroić dynię butternut w kostkę, a następnie ugotować na parze. Powinno to zająć około 20 minut.
Smażyć przez kilka minut na oliwie z oliwek, dodając sól, pieprz i suszony rozmaryn.Odstawić na bok, gdy dynia butternut się zrumieni. Podpiec kromki chleba. Posmarować kromki chleba około 1,5 łyżki ricotty. Na wierzchu ułożyć kawałki dyni butternut.
Na wierzch można również dodać jajko w koszulce lub ugotowane na miękko. Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!