Kanapki z ricottą z orzechów laskowych i jajkiem

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
40 min

Idealne na brunch, te kanapki z ricottą, parmezanem i jajkiem to nie lada gratka. Łatwe w przygotowaniu, można je również zjeść na lunch z mieszanką sałat :-) Wszystko, czego potrzebujesz na kolorowy, wegetariański posiłek!


Składniki

2
Szacowany koszt: 1.58 (0.79€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
  • Kanapki z ricottą z orzechów laskowych i jajkiem - Przygotowanie krok 1Obrać i pokroić piżmian w kostkę, a następnie ugotować na parze. Powinno to zająć około 20 minut.
    Smażyć przez kilka minut na oliwie z oliwek, dodając sól, pieprz i suszony rozmaryn.
  • Kanapki z ricottą z orzechów laskowych i jajkiem - Przygotowanie krok 2Odstawić na bok, gdy butternut się zrumieni. Podpiec kromki chleba. Posmaruj kromki chleba około 1,5 łyżki ricotty. Na wierzchu ułożyć kawałki butternuta.
  • Kanapki z ricottą z orzechów laskowych i jajkiem - Przygotowanie krok 3Na wierzch można również dodać jajko w koszulce lub ugotowane na miękko. Wszystko gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+