Kanapki z ricottą z orzechów laskowych i jajkiem
zagłosuj teraz
Idealne na brunch, te kanapki z ricottą, parmezanem i jajkiem to nie lada gratka. Łatwe w przygotowaniu, można je również zjeść na lunch z mieszanką sałat :-) Wszystko, czego potrzebujesz na kolorowy, wegetariański posiłek!
Składniki
2
Szacowany koszt: 1.58Euros€ (0.79€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania30 min
- Obrać i pokroić piżmian w kostkę, a następnie ugotować na parze. Powinno to zająć około 20 minut.
Smażyć przez kilka minut na oliwie z oliwek, dodając sól, pieprz i suszony rozmaryn. - Odstawić na bok, gdy butternut się zrumieni. Podpiec kromki chleba. Posmaruj kromki chleba około 1,5 łyżki ricotty. Na wierzchu ułożyć kawałki butternuta.
- Na wierzch można również dodać jajko w koszulce lub ugotowane na miękko. Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!