Krokiety raclette
zagłosuj teraz
Małe krokiety do skubania jako aperitif lub przystawka, zwieńczone kremowym serem raclette :-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 1.59Euros€ (0.4€/porcja)
Materiały
- Frytkownica
Przygotowanie
Czas przygotowania30 min
Gotowania5 min
- Ziemniaki obrać i pokroić w paski. Gotować przez około 10 minut we wrzącej, osolonej wodzie.
- Rozgnieść ziemniaki, dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołową i żółtko. Dobrze wymieszać.
Pokroić ser raclette w kostkę. - Weź łyżeczkę purée, uformuj z niego kulkę, a następnie lekko ją wydrąż, aby umieścić w środku kawałek sera. Zamknij kulkę.
- Zanurz je w mące, a następnie w roztrzepanym jajku, po czym obtocz w bułce tartej.
- Smażyć we frytkownicy przez około 5 minut lub do uzyskania złotobrązowego koloru. Bez frytownicy, smażyć ze wszystkich stron na patelni z gorącym olejem.
- Krokiety raclette są już gotowe!
Obserwacje
Puree: można dodać trochę mąki, jeśli puree jest zbyt trudne w obróbce.
Ser Raclette: można go zastąpić innym twardym serem.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!