Łódeczki jajeczne z chorizo i serem

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
2 porcji
łatwe
15 min

Łódki z jajek są obecnie hitem! Prosty, skuteczny pomysł, który z pewnością zachwyci każdego!


Składniki

2
Szacowany koszt: 4.06 (2.03€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min


Obserwacje

Wariacje: Wystarczy dowolna bułka. Chorizo można zastąpić szynką lub wędzonym łososiem. Można też dodać posiekany szpinak, wybrane zioła, pokrojone w kostkę pomidory i ulubione sery: kozi, mozzarellę, Comté, Gruyère. Trzymaj się dwóch serów: jeśli chcesz spróbować wszystkich składników, im mniej, tym lepiej.

Jajko: Jajko jest gwiazdą tego przepisu. Niezależnie od tego, czy znajduje się na środku pizzy, czy w sałatce, nie możemy się doczekać, aż jego żółtko delikatnie skropi resztę dodatków. Dlatego tak ważne jest, aby ugotować go prawidłowo. Czas gotowania wynoszący 10-12 minut zapewni żółtku czas na prawidłowe ugotowanie, a rezultat będzie jeszcze lepszy.

Przechowywanie: Ten przysmak można zjeść od razu, jak w przypadku każdego dania z jajkiem, nie można go odgrzewać. Można dowolnie zmieniać dodatki. Roladki są doskonałe podawane z zieloną sałatą.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+