Naleśniki z krewetkami i grzybami
zagłosuj teraz
Dziś wieczorem przygotujemy azjatyckie specjały. Nie ma lepszego przepisu niż sajgonki z krewetkami! Krok po kroku nauczymy Cię, jak zrobić nadzienie, a także jak łatwo złożyć ciastka ryżowe, aby uzyskać idealne sajgonki. Na zdjęciach, w tekście i na wideo, pozwolimy ci podążać za naszymi krokami poniżej ↓ ↓
Składniki
8
Szacowany koszt: 7.73Euros€ (0.97€/porcja)
Materiały
- 1 frytkownica lub patelnia z wysokim dnem
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania25 min
Gotowania10 min
Namocz czarne grzyby w ciepłej wodzie przez 25 minut, aby je nawodnić. W międzyczasie obrać krewetki. Odłożyć na bok 8 obranych krewetek.
Zetrzeć marchewkę i posiekać cebulę. Gotować makaron ryżowy we wrzącej wodzie przez 4 minuty. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Pokroić krewetki, grzyby i makaron ryżowy na małe kawałki.
Farsz:
Wymieszać kawałki krewetek, wermiszel, grzyby, marchewkę, cebulę, jajko i sos sojowy.Namocz ciasto ryżowe w zimnej wodzie, aby zmiękło. Umieść ciasto na powierzchni roboczej. Umieścić dużą łyżkę stołową nadzienia na środku krawędzi ciasta ryżowego. Na wierzchu ułożyć całą krewetkę.
Złożyć dolną część pieroga nad nadzieniem. Zagiąć brzegi do środka i zwinąć roladkę. Powtarzaj czynność aż do wykorzystania całego nadzienia.
Rozgrzać olej do 170-180°C. Gdy będzie gorący, smażyć sajgonki przez około 6 minut, obracając w razie potrzeby. Umieść ugotowane sajgonki na chłonnym papierze.
Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!