Makaron z krewetkami i grzybami
zagłosuj teraz
Dziś wieczorem przygotujemy azjatyckie specjały. Nie ma lepszego przepisu niż sajgonki z krewetkami! Krok po kroku nauczymy Cię, jak zrobić nadzienie, a także jak łatwo złożyć ciastka ryżowe, aby uzyskać idealne sajgonki. Na zdjęciach, w tekście i na wideo, pozwolimy ci podążać za naszymi krokami poniżej ↓ ↓
Składniki
8
Szacowany koszt: 7.73Euros€ (0.97€/porcja)
Materiały
- 1 frytkownica lub patelnia z wysokim dnem
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Czas oczekiwania25 min
Gotowania10 min
- Namocz czarne grzyby w ciepłej wodzie przez 25 minut, aby je nawodnić. W międzyczasie obrać krewetki. Odłożyć na bok 8 obranych krewetek.
- Zetrzeć marchewkę i posiekać cebulę. Gotować makaron ryżowy we wrzącej wodzie przez 4 minuty. Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Pokroić krewetki, grzyby i makaron ryżowy na małe kawałki.
- Farsz:
Wymieszać kawałki krewetek, wermiszel, grzyby, marchewkę, cebulę, jajko i sos sojowy. - Namocz ciasto ryżowe w zimnej wodzie, aby zmiękło. Umieść ciasto na powierzchni roboczej. Umieścić dużą łyżkę stołową nadzienia na środku krawędzi ciasta ryżowego. Na wierzchu ułożyć całą krewetkę.
- Złożyć dolną część pieroga nad nadzieniem. Zagiąć brzegi do środka i zwinąć roladkę. Powtarzaj czynność aż do wykorzystania całego nadzienia.
- Rozgrzać olej do 170-180°C. Gdy będzie gorący, smażyć pieczarki przez około 6 minut, obracając w razie potrzeby. Umieść ugotowane łososie na chłonnym papierze.
- Wszystko gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!