Pieczony ser camembert w frytkownicy powietrznej!

zagłosuj teraz
Pierwsze danie
4 porcji
łatwe
15 min

Wyobraź sobie ciągnący się camembert, upieczony do perfekcji we frytkownicy powietrznej... W towarzystwie kromek tostowanego chleba wiejskiego aromatyzowanego oliwą z oliwek :-) To proste, pyszne danie jest idealne dla fanów rozpływającego się sera. Z odrobiną miodu i szczyptą prowansalskich ziół, ten camembert zostanie przyrządzony w mgnieniu oka i zachwyci kubki smakowe miłośników sera jako aperitif lub jako danie główne w towarzystwie chrupiącej zielonej sałaty! Postępuj zgodnie z poniższymi instrukcjami krok po kroku:


Składniki

4
Szacowany koszt: 5.12 (1.28€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min


Obserwacje

Czy ten przepis można przygotować bez frytkownicy powietrznej?
Oczywiście, że można! Rozgrzej piekarnik do 180°C, umieść camembert w żaroodpornym naczyniu i postępuj zgodnie z tymi samymi krokami przygotowania. Piec przez około 15 do 20 minut, aż ser się rozpuści.

Czy do pieczonego camemberta można dodać inne dodatki?
Możesz spersonalizować swój pieczony camembert posiekanymi orzechami włoskimi, plasterkami jabłka lub gruszki, a nawet kawałkami suszonej figi, jeśli lubisz słodko-kwaśne!

Jaki rodzaj chleba najlepiej do niego pasuje?
Do pieczonego camemberta idealnie pasuje rustykalny bochenek wiejski. Możesz również zdecydować się na bagietkę lub chleb orzechowy, które będą do niego bardzo dobrze pasować :-)

Jakie wina pasują do pieczonego camemberta?
Wytrawne białe wino, takie jak Chardonnay lub lekkie czerwone wino, takie jak Pinot Noir, bardzo dobrze komponuje się z pieczonym camembertem.

Czy można przygotować ten przepis z innym rodzajem sera?
Tak, można użyć innych miękkich serów, takich jak Brie lub Reblochon. Upewnij się tylko, że ser nadaje się do topienia!



Sprzęt do gotowania

frytkownica powietrzna

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+