Róże marchewkowe
zagłosuj teraz
Jadalne róże istnieją, ale nie mówimy o tych, o których myślisz ;-) Co powiesz na zrobienie róż z marchewki? "Co?! O czym ty mówisz, Ptitchef?" Nie martw się, nie straciliśmy głowy! Po prostu oferujemy przepis na przystawkę, która jest równie piękna, jak pyszna!
Składniki
6
Szacowany koszt: 1.26Euros€ (0.21€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania25 min
Gotowania20 min
- Po obraniu pokrój marchewki w cienkie paski. Ułóż je na talerzu, dopraw solą i pieprzem i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę i 30 sekund.
- Posmaruj foremki do muffinek oliwą z oliwek.
- Zwiń paski marchewki, tworząc różę.
- Dodaj dużą ilość startego parmezanu i posiekaną natkę pietruszki.
- Piec przez 20 minut w temperaturze 200°C. A teraz marchewkowe róże są gotowe!
Obserwacje
Parmezan: spaja paski marchewki. Dzięki niemu róża pozostanie nienaruszona poza formą. Dlatego musisz uważać, aby umieścić trochę między paskami ;-) Możesz zastąpić go innym serem, na przykład klasycznym tartym serem, aby uzyskać bardziej zapiekany efekt.
Smaki: Jeśli chodzi o przyprawy, możesz dodać dowolne przyprawy! Zaletą marchewki jest to, że pasuje do niej wszystko :-)
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!