Sałatka z bobu z boczkiem
zagłosuj teraz
Prosta sałatka, która jest prawdziwą odmianą! Dzięki bobowi nie musisz czuć się głodny już 2 godziny po obiedzie. Te małe rośliny strączkowe, bogate w białko, są sycące i zapewniają uczucie sytości aż do następnego posiłku. Co więcej, ich zawartość żelaza i witamin oznacza, że możesz osiągnąć zalecane dzienne spożycie znacznie szybciej niż w przypadku innych tradycyjnych warzyw, więc wykorzystaj to w pełni! Idealny przepis do zapakowania w torebkę na piknik ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 6.41Euros€ (1.6€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania45 min
Gotowania10 min
- Sparzyć fasolę. Jeśli masz mrożoną fasolę, rozmroź ją.
- Opłucz je, a następnie gotuj we wrzącej wodzie przez 10 minut. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
- Ugotuj boczek i pozostaw do ostygnięcia. Drobno posiekaj szalotkę.
Gdy wszystkie składniki ostygną, wymieszaj je z mieszanką nasion. - Winegret: wymieszać oliwę z oliwek, olej z orzechów włoskich, ocet, sól, pieprz i musztardę.
- Polać sałatkę winegretem i dobrze wymieszać.
- A teraz sałatka z bobu jest gotowa!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!