Solone serniki z łososiem
zagłosuj teraz
Pikantne serniki bez pieczenia - chcielibyśmy ich spróbować! Jesteś z nami?
Składniki
5
Materiały
- 5 serników o średnicy 8 cm (lub 1 sernik o średnicy 22 cm)
Przygotowanie
- Pokruszyć herbatniki na proszek i dodać roztopione masło.
- Umieścić w dolnej części kółek na papierze do pieczenia i docisnąć za pomocą popychacza.
Odstawić w chłodne miejsce. - W misce wymieszać fromage frais, ricottę i 3 plastry wędzonego łososia, pokrojone na kawałki. Doprawić solą i pieprzem, dodać odrobinę koperku i szczypiorku.
- Ułóż masę w każdym okręgu, dobrze wygładzając wierzch. Schłodzić przez co najmniej 6 godzin.
- Z pozostałych plastrów wędzonego łososia wyciąć kółkiem kawałki.
- Ułóż krąg łososia na wcześniej nieformowanym serniku, posyp koperkiem i szczypiorkiem. I voila, serniczki z łososiem gotowe!
Obserwacje
Sernik maxi: zamiast robić małe pojedyncze serniki, możesz zrobić jeden duży. Aby to zrobić, użyj dużego koła o średnicy 22 cm.
Ciasteczka na aperitif: tutaj wybraliśmy Tuc, ale możesz wybrać inną markę i inne smaki, aby dopasować je do swoich upodobań.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!