Zupa krem z grzybów
zagłosuj teraz
Przy coraz chłodniejszej pogodzie wspaniale jest móc cieszyć się kremowym velouté. W tym przepisie wykorzystujemy grzyby, aby upiec dwie pieczenie na jednym ogniu!
Składniki
4
Szacowany koszt: 6.75Euros€ (1.69€/porcja)
Materiały
- Blender
Przygotowanie
Czas przygotowania20 min
Gotowania30 min
- Roztop masło w dużym rondlu i podsmaż posiekaną cebulę.
- Dodaj oczyszczone i pokrojone grzyby i smaż przez kilka minut. Dodaj wino, sok z cytryny, sól, pieprz i gałkę muszkatołową.
- Przykryć i gotować na małym ogniu przez około 30 minut.
Podgrzać śmietanę. - W blenderze zmiksuj grzyby i wodę z ich gotowania z podgrzaną śmietaną. Zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
- A teraz grzybowe velouté jest gotowe do spożycia!
Obserwacje
Zbyt gęste? Rozszerz swoje velouté mlekiem, aby było kremowe i gładkie.
Inne grzyby? Tutaj użyliśmy pieczarek, ale z łatwością możesz wybrać inną odmianę ;-)
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!