Bandeja paisa, kolumbijskie danie pełne smaków i tradycji

zagłosuj teraz
Przekąska
2 porcji
średnie
3 h

Szukasz kolorowego, aromatycznego dania? W takim razie trafiłeś we właściwe miejsce z tą kolumbijską Bandeja Paisa! To kompletne danie, w którym możesz wybierać i wybierać różne składniki: chorizo, banan plantan, awokado, ryż i jajka. Krótko mówiąc, daj się ponieść emocjom, a przede wszystkim nie przegap żadnej chwili podróży ;-)


Składniki

2

Rozdrobnione mięso :

Dla chicharron :


Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania1 h
Czas oczekiwania2 h


Obserwacje

Czego mogę użyć zamiast rozdrobnionego mięsa?

Rozdrobnione mięso można zastąpić mięsem mielonym lub mieloną wołowiną.

Co jeszcze mogę dodać do mojej Bandeja Paisa?

Do talerza paisa można dodać arepę na bazie kukurydzy i krwistą kiełbasę.

Jak mogę przechowywać Bandeja Paisa?

Przechowuj resztki w szczelnej puszce w lodówce przez co najmniej 3 dni.



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+