Budynie warzywne: idealna wskazówka, jak zachęcić dzieci do ich jedzenia
zagłosuj teraz
Nie możesz przekonać swoich dzieci do jedzenia warzyw? Oto przepis, który powinien pomóc ;-) Dzięki tym pikantnym wegetariańskim babeczkom możemy zapewnić, że maluchy (i te starsze też!) pokochają warzywa! Odrobina startego sera dla urozmaicenia i gotowe ;-) Przepis, który warto mieć pod ręką na aperitify z przyjaciółmi.
Składniki
3
Szacowany koszt: 2.21Euros€ (0.74€/porcja)
Materiały
- Formy do muffinów
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania35 min
- Pokrój warzywa w kostkę (jeśli są mrożone, rozmroź je) i posiekaj cebulę, a następnie smaż przez kilka minut na oliwie z oliwek.
- W misce wymieszać ugotowane warzywa, starty ser, mąkę kukurydzianą, śmietanę sojową, natkę pietruszki, jajka, sól i pieprz.
- Wlej masę do foremek na muffinki i piecz przez 30 minut w temperaturze 165°C.
Smacznego!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!