Chipsy parmezanowe z ziołami i przyprawami

zagłosuj teraz
Przekąska
8 porcji
łatwe
12 min

Jeśli chcesz nieco podkręcić atmosferę podczas aperitifu, nie ma nic lepszego i łatwiejszego niż zaproponowanie gościom chipsów z parmezanu! To doskonała alternatywa dla przemysłowych chipsów! Nie trzeba ich solić, parmezan jest już posolony.


Składniki

8
Szacowany koszt: 2.5 (0.31€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania7 min


Obserwacje

Gotowanie: uważnie obserwuj piekarnik, aby chipsy się nie przypaliły. Powinny być po prostu złote!

Przechowywanie: Niestety, niezrównana chrupkość tych chipsów nie przetrwa dłużej niż jeden dzień. Nie zapomnij umieścić ich w szczelnej puszce, ale lepiej zjeść je wszystkie tego samego dnia!

Przyprawy: bądź oryginalny i dopraw je tak, jak lubisz. Możesz użyć wszystkich ziół i przypraw, które lubisz. Parmezan bardzo dobrze komponuje się z tymiankiem i innymi ziołami prowansalskimi.

Dodatki : te chipsy można podawać na przykład z paluszkami warzywnymi, sosem fromage blanc, pomidorkami koktajlowymi i plasterkami peklowanej szynki.



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+