Chipsy z cukinii w frytkownicy powietrznej

zagłosuj teraz
Przekąska
2 porcji
łatwe
18 min

Oto pysznie chrupiący sposób na cieszenie się cukinią dzięki smażonym na powietrzu chipsom z cukinii! Przygotowane w mgnieniu oka z plastrów cukinii, chipsy te są idealne jako zdrowa przekąska lub jako dodatek do ulubionych dań :-) Dzięki chrupiąco-miękkiej konsystencji i lekko opiekanemu smakowi, te chipsy z cukinii są smaczną alternatywą dla tradycyjnych chipsów. Postępuj zgodnie z naszym szybkim i łatwym przepisem poniżej:


Składniki

2
Szacowany koszt: 2.6 (1.3€/porcja)

Materiały


Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania8 min


Obserwacje

Jakiego sosu użyć do chipsów z cukinii?
Uwielbiamy je jeść z czerwonym sosem pesto lub sosem jogurtowym!

Jak przechowywać chipsy z cukinii?
Można je przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 dni. Zmiękną, więc możesz dodać im trochę chrupkości, odgrzewając je w piekarniku lub frytkownicy.

Czy chipsy z cukinii można mrozić?
Tak, można!

Czy chipsy z cukinii należy jeść na ciepło czy na zimno?
Można je jeść na ciepło lub na zimno.

Jak odgrzać chipsy z cukinii?
Można je odgrzewać w piekarniku przez 5 minut w temperaturze 180°C lub przez 3 minuty we frytkownicy Air Fryer w temperaturze 180°C.

Jak przygotować chipsy z cukinii w piekarniku?
Można je piec przez 10 do 15 minut w piekarniku w temperaturze 200°C, regularnie je obracając.



Sprzęt do gotowania

frytkownica powietrzna

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+