Chrupki z naleśników gryczanych: idealne na aperitif!

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
15 min

Dla odmiany od klasycznych chipsów ziemniaczanych, wypróbuj nasz przepis na chipsy z naleśników gryczanych. Zaletą robienia własnych chipsów jest to, że można je doprawić według własnego uznania ;-) Tutaj dodaliśmy odrobinę suszonego rozmarynu do naszej mieszanki oliwy z oliwek i soli. Krótko mówiąc, jest to obowiązkowy przepis na aperitif w towarzystwie pasty do smarowania!

Składniki

4

Przygotowanie

Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
  • Umieść placki gryczane na desce i pokrój na kwadraty.
    Rozłóż kwadraty na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • W misce wymieszaj oliwę z oliwek, rozmaryn i sól. Jeśli chodzi o ilości, dostosuj je do własnych upodobań.
  • Posmaruj kwadraty gryczane mieszanką oliwy z oliwek.
    Piec przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
  • Po upieczeniu wyjąć chipsy z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia, aby były dobrze chrupiące ;-)
    Smacznego!

Sprzęt do gotowania

piekarnik
PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: