Chrupki z naleśników gryczanych: idealne na aperitif!
zagłosuj teraz
Dla odmiany od klasycznych chipsów ziemniaczanych, wypróbuj nasz przepis na chipsy z naleśników gryczanych. Zaletą robienia własnych chipsów jest to, że można je doprawić według własnego uznania ;-) Tutaj dodaliśmy odrobinę suszonego rozmarynu do naszej mieszanki oliwy z oliwek i soli. Krótko mówiąc, jest to obowiązkowy przepis na aperitif w towarzystwie pasty do smarowania!
Składniki
4
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania10 min
- Umieść placki gryczane na desce i pokrój na kwadraty.
Rozłóż kwadraty na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. - W misce wymieszaj oliwę z oliwek, rozmaryn i sól. Jeśli chodzi o ilość, możesz użyć dowolnej ilości.
- Posmaruj kwadraty gryczane mieszanką oliwy z oliwek.
Piec przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. - Po ugotowaniu wyjąć chipsy z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia ;-)
Smacznego!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!