Jajka z awokado

zagłosuj teraz
Jajka z awokado
Przekąska
4 porcji
łatwe
25 min

Prawdopodobnie znasz jajka mimoza. Te śliczne małe jajka na twardo są atrakcyjnie udekorowane majonezem, tworząc prostą, ale wyrafinowaną dekorację. Dlaczego nie spróbować innego smaku dla odmiany? Wystarczy dodać 1 awokado. Doda ono subtelnego smaku i bardziej oryginalnego koloru. Świeży i prosty pomysł na podanie gościom na aperitif ;-)


Składniki

4
Szacowany koszt: 1.78 (0.45€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
  • Jajka z awokado - Przygotowanie krok 1Gotuj jajka we wrzącej wodzie przez 10 minut. Pozostaw do ostygnięcia, obierz i przekrój na pół. Zbierz wszystkie żółtka i umieść je w misce.
  • Jajka z awokado - Przygotowanie krok 2Dodaj majonez i wymieszaj widelcem, aby rozgnieść żółtka.
  • Jajka z awokado - Przygotowanie krok 3Następnie dodaj awokado. Dobrze wymieszać widelcem, rozgniatając awokado.
  • Jajka z awokado - Przygotowanie krok 4Za pomocą rękawa do wyciskania napełnij połówki białek tą mieszanką. I voila, jajka z awokado są gotowe!


Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+