Jajka z awokado
zagłosuj teraz
Prawdopodobnie znasz jajka mimoza. Te śliczne małe jajka na twardo są atrakcyjnie udekorowane majonezem, tworząc prostą, ale wyrafinowaną dekorację. Dlaczego nie spróbować innego smaku dla odmiany? Wystarczy dodać 1 awokado. Doda ono subtelnego smaku i bardziej oryginalnego koloru. Świeży i prosty pomysł na podanie gościom na aperitif ;-)
Składniki
4
Szacowany koszt: 1.78Euros€ (0.45€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania15 min
Gotowania10 min
- Gotuj jajka we wrzącej wodzie przez 10 minut. Pozostaw do ostygnięcia, obierz i przekrój na pół. Zbierz wszystkie żółtka i umieść je w misce.
- Dodaj majonez i wymieszaj widelcem, aby rozgnieść żółtka.
- Następnie dodaj awokado. Dobrze wymieszać widelcem, rozgniatając awokado.
- Za pomocą rękawa do wyciskania napełnij połówki białek tą mieszanką. I voila, jajka z awokado są gotowe!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!