Papryka faszerowana ricottą
zagłosuj teraz
Super prosty aperitif, który można łatwo wymieszać z doskonałym sosem do makaronu!
Składniki
4
Szacowany koszt: 1.46Euros€ (0.36€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania1 min
Gotowania15 min
- Umyj i przekrój paprykę na pół. Wydrąż gniazda nasienne i umieść w formie do pieczenia lub na pergaminie do pieczenia. Polać 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić. Piec przez 15 minut w temperaturze 200°C.
- Wyjąć z piekarnika i ostudzić w misce z 5cl oliwy z oliwek.
- Nadziać serem ricotta za pomocą łyżeczki i włożyć z powrotem do miski z olejem. Przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 30 minut. Teraz jest gotowe!
Obserwacje
Wskazówka dotycząca zapobiegania marnotrawstwu: Możesz zamienić swój aperitif w sos do makaronu. Aby to zrobić, zmiksuj mieszaninę. Możesz dodać trochę parmezanu. Smacznego!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!