Papryka faszerowana ricottą

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
26 min

Super prosty aperitif, który można łatwo wymieszać z doskonałym sosem do makaronu!


Składniki

4
Szacowany koszt: 1.46 (0.36€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Czas oczekiwania1 min
Gotowania15 min
  • Papryka faszerowana ricottą - Przygotowanie krok 1Umyj i przekrój paprykę na pół. Wydrąż gniazda nasienne i umieść w formie do pieczenia lub na pergaminie do pieczenia. Polać 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić. Piec przez 15 minut w temperaturze 200°C.
  • Papryka faszerowana ricottą - Przygotowanie krok 2Wyjąć z piekarnika i ostudzić w misce z 5cl oliwy z oliwek.
  • Papryka faszerowana ricottą - Przygotowanie krok 3Nadziać serem ricotta za pomocą łyżeczki i włożyć z powrotem do miski z olejem. Przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 30 minut. Teraz jest gotowe!

Obserwacje

Wskazówka dotycząca zapobiegania marnotrawstwu: Możesz zamienić swój aperitif w sos do makaronu. Aby to zrobić, zmiksuj mieszaninę. Możesz dodać trochę parmezanu. Smacznego!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+