Pico de gallo i domowe chipsy tortilla
I Vamos a Mexico! Z tym sosem "Pico de gallo" i domowymi chipsami tortilla, możesz spodziewać się świeżego, słonecznego i pikantnego aperitifu: wystarczy, aby Twoje kubki smakowe i kubki smakowe Twoich gości oszalały :-D Aby przygotować te dwa ultra proste przepisy, zostawiamy Ci nasze szczegółowe wyjaśnienia. Nie wahaj się powiedzieć nam, co myślisz w komentarzach ;-)
Składniki
Pico de gallo :
Chipsy tortilla :
Przygotowanie
- Pico de gallo :
Umyć wszystkie składniki, następnie pokroić w kostkę pomidorki koktajlowe, czerwoną cebulę, kolendrę i chili. Wycisnąć limonkę. - Umieść wszystkie składniki w misce i wymieszaj.
- Chipsy tortilla :
Tortille pokroić na 8 części i ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. - Wymieszaj oliwę z papryką i solą i posmaruj tortille z obu stron.
- Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez 6 do 7 minut.
- A teraz podajemy aperitif!
Obserwacje
Jak długo można przechowywać pico de gallo?
Pico de gallo można przechowywać w szczelnym pojemniku w chłodnym miejscu przez około 5 dni.
Jak mogę przechowywać chipsy tortilla?
Chipsy można przechowywać przez około tydzień, jeśli są umieszczone w szczelnym pojemniku.
Czy można zastąpić przyprawy?
Możesz przygotować własne chipsy tortilla, używając swoich ulubionych przypraw!
Czy można usunąć chili z pico de gallo?
Można je pominąć. My użyliśmy małego zachodnioindyjskiego chili: należy uważać z ilością chili, dodawać je po trochu i próbować, aby uniknąć nieprzyjemnych niespodzianek!