Pico de gallo i domowe chipsy tortilla

zagłosuj teraz
Przekąska
4 porcji
łatwe
37 min

Vamos a Mexico! Z tym sosem "Pico de gallo" i domowymi chipsami tortilla, możesz spodziewać się świeżego, słonecznego i pikantnego aperitifu: wystarczy, aby Twoje kubki smakowe i kubki smakowe Twoich gości oszalały :-D Aby przygotować te dwa ultra proste przepisy, zostawiamy Ci nasze szczegółowe wyjaśnienia. Nie wahaj się powiedzieć nam, co myślisz w komentarzach ;-)


Składniki

4

Pico de gallo :

Chipsy tortilla :

Szacowany koszt: 6.7 (1.67€/porcja)

Przygotowanie

Czas przygotowania30 min
Gotowania7 min


Obserwacje

Jak długo można przechowywać pico de gallo?
Pico de gallo można przechowywać w szczelnym pojemniku w chłodnym miejscu przez około 5 dni.

Jak mogę przechowywać chipsy tortilla?
Chipsy można przechowywać przez około tydzień, jeśli są umieszczone w szczelnym pojemniku.

Czy można zastąpić przyprawy?
Możesz przygotować własne chipsy tortilla, używając swoich ulubionych przypraw!

Czy można usunąć chili z pico de gallo?
Można je pominąć. My użyliśmy małego zachodnioindyjskiego chili: należy uważać z ilością chili, dodawać je po trochu i próbować, aby uniknąć nieprzyjemnych niespodzianek!



Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+