Pistacjowo-musztardowe rillettes z kurczaka
zagłosuj teraz
Masz dość rybnych rillettes? Wybierz nasze z kurczakiem! Smaki, które dodaliśmy do naszego przepisu, powalą Cię na kolana!
Składniki
8
Szacowany koszt: 4.21Euros€ (0.53€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania40 min
Gotowania40 min
- Marchewkę i cebulę obrać i drobno posiekać.
Podsmażyć na maśle w rondlu. - Dodaj udka z kurczaka i zalej białym winem. Dodać bouquet garni, kostkę rosołową, sól, pieprz i wodę.
Przykryć i gotować na małym ogniu przez około 40 minut. - Zachować wodę z gotowania i schłodzić. Usunąć cebulę i marchew.
Usunąć skórę z udek, oddzielić miąższ i drobno pokroić wzdłuż włókien. - Gdy cały miąższ zostanie pokrojony, dodać musztardę i śmietanę. Zlać tłuszcz, który zastygł w wodzie z gotowania i dodać 4 łyżki tego tłuszczu do potrawy.
- Dodaj cebulę i marchewkę i wymieszaj. Zmiażdżyć pistacje i dodać do mieszanki. Schłodzić przez kilka godzin.
- A teraz rillettes z kurczaka z musztardą i pistacjami są gotowe!
Obserwacje
Krem w płynie: nie jest niezbędny.
Pistacje: można je zastąpić orzechami włoskimi, ziemnymi lub innymi orzechami.
Kurczak: wybierz kurczaka z czerwoną etykietą, który jest znacznie smaczniejszy niż tradycyjny kurczak. Możesz również zastąpić udka piersiami z kurczaka, ale wynik będzie prawdopodobnie bardziej suchy.
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!