Rillettes z kurczaka z musztardą i pistacjami
zagłosuj teraz
Masz dość rybnych rillettes? Wybierz nasze z kurczakiem! Smaki, które dodaliśmy do naszego przepisu, zachwycą Cię!
Składniki
8
Szacowany koszt: 4.21Euros€ (0.53€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania40 min
Gotowania40 min
Obrać marchewkę i cebulę, a następnie drobno posiekać.
Podsmażyć na maśle w rondlu.Dodać udka z kurczaka i zalać białym winem. Dodać bukiet garni, kostkę rosołową, sól, pieprz i wodę.
Przykryć i gotować na małym ogniu przez około 40 minut.Zachować wodę z gotowania i schłodzić. Usunąć cebulę i marchew.
Usunąć skórę z udek, oddzielić mięso i drobno pokroić wzdłuż włókien.Gdy całe mięso zostanie pokrojone, dodać musztardę i śmietanę. Zlać tłuszcz, który zastygł w wodzie z gotowania i dodać 4 łyżki tego tłuszczu do potrawy.
Dodać cebulę i marchewkę, a następnie wymieszać. Zmiażdżyć pistacje i dodać do mieszanki. Schłodzić przez kilka godzin.
A teraz rillettes z kurczaka z musztardą i pistacjami są gotowe!
Obserwacje
Krem w płynie: nie jest niezbędny.
Pistacje: można je zastąpić orzechami włoskimi, ziemnymi lub innymi orzechami.
Kurczak: wybierz kurczaka z czerwoną etykietą, który jest znacznie smaczniejszy niż tradycyjny kurczak. Możesz również zastąpić udka piersiami z kurczaka, ale wynik będzie prawdopodobnie bardziej suchy.
Sprzęt do gotowania
mikser
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!