Popcorn z curry
zagłosuj teraz
Słony, słodki, z karmelem, serem, czekoladą... uwielbiamy popcorn na różne sposoby! Dziś nadajemy mu orientalny akcent w postaci curry. Nadaj inny akcent przekąsce, która towarzyszy Twojemu ulubionemu filmowi :)
Składniki
4
Do popcornu:
Polewa:
Szacowany koszt: 1.93Euros€ (0.48€/porcja)
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania5 min
- Przygotowanie popcornu:
Rozgrzać olej na nieprzywierającej patelni. Dodaj ziarna i przykryj patelnię, aby popcorn się upiekł. - W zależności od siły ognia, wypalenie zajmie mniej lub więcej czasu. Około 5-7 minut.
- Umieść popcorn w misce i dodaj roztopione masło. Dobrze wymieszaj, aby masło się wchłonęło.
- Dodać curry i sól. Dobrze wymieszać.
- I to wszystko!
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!