Rogaliki z ciasta francuskiego z sosem beszamelowym, szynką i serem
zagłosuj teraz
Nie szukaj dalej idealnego przepisu na aperitif! Łatwe, szybkie i chrupiące, z dumą prezentujemy nasze rogaliki z ciasta francuskiego ;-) Zachowaj pomysł w tajemnicy i zmieniaj dodatki w zależności od upodobań i dostępnych składników! Możesz być pewien, że będą hitem podczas aperitifu!
Składniki
6
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
- Rozwinąć ciasto francuskie. Pokrój szynkę na kawałki. Pokroić ciasto na 16 trójkątów. Nałóż łyżeczkę sosu beszamelowego na podstawę każdego trójkąta.
- Posyp tartym serem, a następnie połóż kawałek szynki na wierzchu sera. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
- Zwiń trójkąty, zaczynając od podstawy i kończąc na końcówce. Ściśnij końce razem, aby utworzyć półksiężyce.
- Ułóż półksiężyce na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Posmarować żółtkiem.
- Piec rogaliki przez 20 minut w temperaturze 180°C.
- A teraz aperitif jest gotowy! Każdy pokocha te proste, ale pyszne rogaliki ;-)
Obserwacje
Jeśli chcesz, możesz zamrozić rogaliki przed lub po upieczeniu!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!