Rogaliki francuskie z sosem beszamelowym, szynką i serem
zagłosuj teraz
Nie szukaj dalej idealnego przepisu na aperitif! Łatwe, szybkie i chrupiące, z dumą prezentujemy nasze rogaliki francuskie z sosem beszamelowym ;-) Zachowaj ten pomysł w tajemnicy i zmieniaj dodatki w zależności od upodobań i dostępnych składników! Możesz być pewien, że będą hitem podczas aperitifu!
Składniki
6
Przygotowanie
Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min
Rozwiń ciasto francuskie. Pokrój szynkę na kawałki. Pokrój ciasto na 16 trójkątów. Nałóż łyżeczkę sosu beszamelowego na podstawę każdego trójkąta.
Posyp tartym serem, a następnie połóż kawałek szynki na wierzchu sera. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Zwiń trójkąty, zaczynając od podstawy i kończąc na końcówce. Ściśnij końce razem, aby utworzyć rogaliki.
Ułóż rogaliki na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Posmaruj żółtkiem.
Piec rogaliki przez 20 minut w temperaturze 180°C.
A teraz aperitif jest gotowy! Każdy pokocha te proste, ale pyszne rogaliki ;-)
Obserwacje
Jeśli chcesz, możesz zamrozić rogaliki przed lub po upieczeniu!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!