Rogaliki z ciasta francuskiego z sosem beszamelowym, szynką i serem

zagłosuj teraz
Przekąska
6 porcji
łatwe
30 min

Nie szukaj dalej idealnego przepisu na aperitif! Łatwe, szybkie i chrupiące, z dumą prezentujemy nasze rogaliki z ciasta francuskiego ;-) Zachowaj pomysł w tajemnicy i zmieniaj dodatki w zależności od upodobań i dostępnych składników! Możesz być pewien, że będą hitem podczas aperitifu!


Składniki

6

Przygotowanie

Czas przygotowania10 min
Gotowania20 min

  • Rogaliki z ciasta francuskiego z sosem beszamelowym, szynką i serem - Przygotowanie krok 1Rozwinąć ciasto francuskie. Pokrój szynkę na kawałki. Pokroić ciasto na 16 trójkątów. Nałóż łyżeczkę sosu beszamelowego na podstawę każdego trójkąta.
  • Rogaliki z ciasta francuskiego z sosem beszamelowym, szynką i serem - Przygotowanie krok 2Posyp tartym serem, a następnie połóż kawałek szynki na wierzchu sera. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  • Rogaliki z ciasta francuskiego z sosem beszamelowym, szynką i serem - Przygotowanie krok 3Zwiń trójkąty, zaczynając od podstawy i kończąc na końcówce. Ściśnij końce razem, aby utworzyć półksiężyce.
  • Rogaliki z ciasta francuskiego z sosem beszamelowym, szynką i serem - Przygotowanie krok 4Ułóż półksiężyce na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia. Posmarować żółtkiem.
  • Rogaliki z ciasta francuskiego z sosem beszamelowym, szynką i serem - Przygotowanie krok 5Piec rogaliki przez 20 minut w temperaturze 180°C.
  • Rogaliki z ciasta francuskiego z sosem beszamelowym, szynką i serem - Przygotowanie krok 6A teraz aperitif jest gotowy! Każdy pokocha te proste, ale pyszne rogaliki ;-)

Obserwacje

Jeśli chcesz, możesz zamrozić rogaliki przed lub po upieczeniu!



Sprzęt do gotowania

piekarnik

Pytania


Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis:




+