Roladki z łososia z kozim serem i szparagami

zagłosuj teraz
Przekąska
8 porcji
łatwe
20 min

Przystawki bez gotowania, które są bardzo łatwe w przygotowaniu! Połącz wędzonego łososia ze świeżym kozim serem i szparagami, aby stworzyć zwycięskie trio towarzyszące aperitifowi. Twoi goście nie będą mogli się oprzeć ;-) Postępuj zgodnie z tym przepisem krok po kroku, przetestowanym i zatwierdzonym przez cały zespół Ptitchef!

Składniki

8

Przygotowanie

  • Roladki z łososia z kozim serem i szparagami - Przygotowanie krok 1Umieść arkusz folii spożywczej na powierzchni roboczej. Ułóż na nim plaster wędzonego łososia i obficie posmaruj go świeżym serem, jak pokazano na zdjęciu.
  • Roladki z łososia z kozim serem i szparagami - Przygotowanie krok 2Dodaj zieloną szparagową włócznię na środku i zwiń plaster.
  • Roladki z łososia z kozim serem i szparagami - Przygotowanie krok 3Następnie zawinąć w folię spożywczą i schłodzić przez kilka godzin.
  • Roladki z łososia z kozim serem i szparagami - Przygotowanie krok 4Po rozwinięciu posyp łososia nasionami sezamu. Pokrój w plastry o grubości 1 cm i voilà, roladki z łososia są gotowe!

Obserwacje

Fromage frais : tutaj użyliśmy Chavroux, ale można użyć dowolnego innego sera świeżego o mniej lub bardziej aromatycznym smaku.

Szparagi: użyliśmy szparagów z puszki, ponieważ są bardziej miękkie, a zatem łatwiejsze do krojenia.

Ząbkowany nóż: aby uniknąć zbytniego zgniecenia rolki łososia podczas krojenia, użyj ząbkowanego noża.

PPetitchef_PL

Pytania

Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis

Komentarze

Oceń ten przepis: