Roladki z łososia z kozim serem i szparagami
zagłosuj teraz
Przystawki bez gotowania, które są bardzo łatwe w przygotowaniu! Połącz wędzonego łososia ze świeżym kozim serem i szparagami, aby stworzyć zwycięskie trio towarzyszące aperitifowi. Twoi goście nie będą mogli się oprzeć ;-) Postępuj zgodnie z tym przepisem krok po kroku, przetestowanym i zatwierdzonym przez cały zespół Ptitchef!
Składniki
8
Przygotowanie
Umieść arkusz folii spożywczej na powierzchni roboczej. Ułóż na nim plaster wędzonego łososia i obficie posmaruj go świeżym serem, jak pokazano na zdjęciu.
Dodaj zieloną szparagową włócznię na środku i zwiń plaster.
Następnie zawinąć w folię spożywczą i schłodzić przez kilka godzin.
Po rozwinięciu posyp łososia nasionami sezamu. Pokrój w plastry o grubości 1 cm i voilà, roladki z łososia są gotowe!
Obserwacje
Fromage frais : tutaj użyliśmy Chavroux, ale można użyć dowolnego innego sera świeżego o mniej lub bardziej aromatycznym smaku.
Szparagi: użyliśmy szparagów z puszki, ponieważ są bardziej miękkie, a zatem łatwiejsze do krojenia.
Ząbkowany nóż: aby uniknąć zbytniego zgniecenia rolki łososia podczas krojenia, użyj ząbkowanego noża.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!