Skręty z ciasta francuskiego z serem i pietruszką: obowiązkowy przepis na aperitif
zagłosuj teraz
Tak, możemy z całą pewnością powiedzieć, że ten przepis to przepis, który wszyscy pokochają na aperitif (i poproszą Cię o zrobienie kolejnych, przygotuj się!). Ciasto francuskie jest miękkie jak chmurka dzięki dodatkowi świeżego sera i lekko doprawione naszą domową pietruszką. Krótko mówiąc, cudownie szybkie i łatwe w przygotowaniu danie, które zapraszamy do wypróbowania na następny aperitif!
Składniki
20
Szacowany koszt: 2.84Euros€ (0.14€/porcja)
Materiały
- 1 pędzel
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania20 min
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Rozwiń ciasto francuskie i rozsmaruj świeży ser na całej powierzchni ciasta. Posyp parmezanem na wierzchu (zachowaj trochę na później ↓).Złóż ciasto na pół i pokrój w paski o grubości co najmniej 2 cm.
Skręć paski i umieść je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia (przydatne: możesz ponownie użyć papieru z ciasta!).
Posmaruj wierzch ubitym jajkiem. Posyp parmezanem.
Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
Roztop masło i dodaj czosnek w proszku (lub świeży) oraz posiekaną świeżą pietruszkę. Dobrze wymieszaj.
Posmaruj skręty przygotowaną mieszanką, aby uzyskać maksymalny smak.
A oto, gotowe!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!