Skręty z ciasta francuskiego z serem i pietruszką: obowiązkowy aperitif
zagłosuj teraz
Tak, możemy z całą pewnością powiedzieć, że ten przepis to przepis, który wszyscy pokochają na aperitif (i poproszą Cię o zrobienie kolejnych, przygotuj się!). Ciasto francuskie jest miękkie jak chmurka dzięki dodatkowi fromage frais i lekko doprawione naszą domową pietruszką. Krótko mówiąc, cudownie szybkie i łatwe w przygotowaniu danie, które zapraszamy do wypróbowania na następny aperitif!
Składniki
20
Szacowany koszt: 2.84Euros€ (0.14€/porcja)
Materiały
- 1 szczotka
Przygotowanie
Czas przygotowania5 min
Gotowania20 min
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Rozwinąć ciasto francuskie i rozsmarować fromage frais na całej powierzchni ciasta. Posyp parmezanem na wierzchu (zachowaj trochę na później ↓). - Złożyć ciasto na pół i pokroić w paski o grubości co najmniej 2 cm.
- Skręć paski i umieść je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia (przydatne: możesz ponownie użyć papieru z ciasta!).
- Posmarować wierzch ubitym jajkiem. Posypać parmezanem.
- Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C.
- Roztopić masło i dodać kaszę mannę (lub świeży) czosnek i posiekaną świeżą pietruszkę. Dobrze wymieszać.
- Posmaruj twisty poprzednim preparatem, aby uzyskać maksymalny smak.
- A teraz jest gotowy!
Sprzęt do gotowania
piekarnik
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!