Szybkie i łatwe rillettes z sardynek
zagłosuj teraz
Jako dodatek do aperitifu lub prosta przystawka bez gotowania, wybierz nasze rillettes z sardynek! W tym ekspresowym przepisie wystarczy wymieszać ze sobą zaledwie 4 składniki. Rozsmaruj na grzance lub podawaj z paluszkami warzywnymi, oto świetny pomysł na wykorzystanie puszek sardynek :-) Postępuj zgodnie z poniższym przewodnikiem krok po kroku!
Składniki
10
Szacowany koszt: 1.68Euros€ (0.17€/porcja)
Materiały
- zakres
Przygotowanie
- Wyjąć sardynki z oleju i usunąć ości.
- Rozgnieć je widelcem.
- Dodać fromage frais, musztardę i posiekany szczypiorek. Dobrze wymieszać.
- A teraz rillettes z sardynek są gotowe!
Obserwacje
Musztarda: można ją zastąpić staromodną musztardą lub całkowicie z niej zrezygnować.
Cytryna: możesz dodać odrobinę soku z cytryny do rillettes, jeśli chcesz uzyskać odrobinę kwasowości.
Pytania
Zdjęcia użytkowników którzy sprawdzili ten przepis
Komentarze
Oceń ten przepis:
Brak komentarzy!